Over GRO

GRO helpt therapeuten groeien

GRO is ontwikkeld voor alternatieve therapeuten, voor alternatieve beroepsorganisaties en voor alternatieve opleiders. Alternatieve therapeuten kunnen hier opleidingen, modules en bij- en nascholingen vinden die bij hun passen en die erkend zijn door hun beroepsorganisatie! Als alternatieve therapeut kun je bepaalde doelen hebben waar GRO je bij helpt. Zo zijn er therapeuten die opzoek zijn naar manieren om hun kennis op hbo-conform niveau te verbreden, zich verder te specialiseren of om een geschikt studieplan vorm te geven waarmee zij erkend kunnen worden als vergoedbare therapeut. Het kan moeilijk zijn om daar de juiste richting in te vinden. Welke opleiding is geschikt en tot welk doel? GRO helpt therapeuten groeien in competenties! Voor therapeuten is GRO een belangrijk kwaliteitstinstrument en een praktische studiegids.
 

Iedereen kan GRATIS gebruik maken van GRO!

  Iedereen kan GRATIS gebruik maken van GRO om een beroepsopleiding, module en/of bij,- en nascholing te zoeken
  Therapeuten aangesloten bij een van de deelnemende beroepsorganisaties kunnen blijvend kosteloos gebruik maken van extra functionaliteiten zoals scholingen opslaan in hun account om d.m.v. “drag & drop” een compleet scholingsplan samen te stellen.

 

Deelnemende beroepsorganisaties

 

Wat doet GRO?

GRO erkent opleidingen op hbo-conform niveau met de Kwaliteitswet Wkkgz als kompas. GRO laat zich inspireren door het hbo-bachelor niveau en door het NLQF niveau 6. Door de invoering van de Wkkgz heeft de alternatieve / complementaire sector zich in een versneld tempo geprofessionaliseerd en gereguleerd. In de alternatieve sector die het imago heeft ‘eigenwijs’ te zijn, is het misschien wel extra moeilijk om de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Er is nog geen toonaangevende accrediteur in het cam-veld waardoor beroepsorganisaties zelf opleidingen erkennen. GRO neemt deze zorgen voor deelnemende beroepsorganisaties uit handen. Therapeuten en opleiders in het veld willen graag professionaliseren maar GRO ziet het belang van het behoud van eigen identiteit overal in terug. De Wkkgz is hierin geen tegenstander maar een inspirator om ons verder te ontwikkelen met behoud van het eigen karakter dat we door de tijden heen terug kunnen zien in de holistische traditie. Door de Wkkgz is het in onze sector helder geworden hoe belangrijk de kwaliteitsborging van de geleverde aanvullende zorg is. Kwaliteit van zorg wordt mede gegarandeerd door de aansluiting bij een beroepsorganisatie en door het volgen van geschikte opleidingen, modules en bij- en nascholingen. De verantwoordelijkheid voor het toelatingsbeleid ligt altijd bij de beroepsorganisaties zelf; de erkenningen van GRO zijn adviserend.

 

Waarom GRO?
  Praktische studiegids voor therapeuten
  Gratis te doorzoeken door iedereen
  3 deelnemende beroepsorganisaties
  GRO erkent op onafhankelijke basis


MKB Nederland

GRO maakt onderdeel uit van het Collectief Alternatieve Therapeuten (CAT).
CAT is als brancheorganisatie aangesloten bij het MKB Nederland